Egy majdnem büszke város krónikája

Egy év eltöltése egy majdnem büszke városban, egy nagy-nagy ország nagy-nagy folyama mellett.

Friss topikok

  • Abhinanda: Gyorsan kimentem a tetőteraszra megnézni, lemaradtam-e valamiről. De nem, India jól hallhatóan és ... (2009.08.06. 18:18) Kína egy újonc szemével
  • felegar: A múltkor, hála a Facebooknak, elgondolkodtam rajta, hogy mi az az 5 város, ahová önszántamból nem... (2009.08.05. 16:20) Ahh, szabadság!
  • ssüni: @felegar: Rob, nem csak te vagy irigy! :-) (2009.08.01. 19:11) Selyem
  • Abhinanda: Nézze, én nem értek se Tibethez, se a gazdasághoz, úgyhogy nem is tudok olyan nagyívű következteté... (2009.07.13. 21:36) Tibbat
  • orangeman: Az én Jótevőm fia egész tisztelettudó. Bár az édesapja így is problémázik, hogy nem 听话, de az apák... (2009.06.27. 15:10) Templom és a gyerekek

HTML

Októberi klíma

2008.10.29. 14:55 | Flotador | Szólj hozzá!

Soknapos eső kezdődött a Tartományban, sajnos a célhelyen is. Így elhalasztották a sportnapokat, és mi is elhalasztottuk akkorra az utunkat.

Növelve az unalmas bejegyzések sorát, most helyi időjárásjelentést fognak az olvasók kapni. De hát majdnem büszke város egyik fő jellegzetessége az elmebeteg időjárása. Nyáron ez a legforróbb városa a nagy-nagy országnak, az őserdőből feljövő diákok is szétsülnek. Télen meg a szibériai hideghez szokott északiak fagynak meg itt, mert hó van, de fűtés nincs. Ellenben az október tökéletes hónap volt.

Itt az ősz még nemigen kezdődött el. Minden el van csúszva úgy egy hónappal. Szeptember végén még 35 fok volt gyilkos páratartalommal, aztán az egyik napról a másikra lement 15-18 fokra a hőmérséklet. Ettől aztán megijedtem, hogy ajjaj, kemény tél jön. Aztán szerencsére összekapta magát az október, s felment 20-25 fokra, tökéletesen kellemes rövidujjús időre, s egész jól tartotta is magát a hónap végéig.

És ami külön öröm volt a szép időben, hogy mivel nem volt magas a páratartalom, ezért szürke szutyok is csak néhanapján képződött, így kék volt az ég, sütött a nap, csicseregtek a madarak. Egyszóval az október tökéletes volt. Persze néha azért esik az eső. Ilyenkor folyamatosan esik reggeltől estig, aztán másnap megint gyönyörű idő van.

A levelek még csak most kezdenek sárgulgatni. Van itt valami furcsa örökzöldnek tűnő fa, melyet itt láttam életemben először, ez még teljesen zöld. Helyi nevezetesség, a campus összes útjának a nevében ez van, s a kis domb is, melyen a campus van ennek a fának a nevét őrzi. Teljesen úgy néz ki formára, mint egy rendes otthon fa, csak jó húsos és csillogó a levele. Ettől viszont teljesen furcsa. Mármint lát az ember otthon húsoslevelű növényeket, de azoknak mind tök furcsa mediterrán formája van. Na mindegy. 

Most már jön lassan a hűvösebb idő és az elkerülhetetlen tél. De remélhetőleg lesz addig még pár kellemesebb nap.

A bejegyzés trackback címe:

https://majdnembuszkevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr100738678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása