Egy majdnem büszke város krónikája

Egy év eltöltése egy majdnem büszke városban, egy nagy-nagy ország nagy-nagy folyama mellett.

Friss topikok

  • Abhinanda: Gyorsan kimentem a tetőteraszra megnézni, lemaradtam-e valamiről. De nem, India jól hallhatóan és ... (2009.08.06. 18:18) Kína egy újonc szemével
  • felegar: A múltkor, hála a Facebooknak, elgondolkodtam rajta, hogy mi az az 5 város, ahová önszántamból nem... (2009.08.05. 16:20) Ahh, szabadság!
  • ssüni: @felegar: Rob, nem csak te vagy irigy! :-) (2009.08.01. 19:11) Selyem
  • Abhinanda: Nézze, én nem értek se Tibethez, se a gazdasághoz, úgyhogy nem is tudok olyan nagyívű következteté... (2009.07.13. 21:36) Tibbat
  • orangeman: Az én Jótevőm fia egész tisztelettudó. Bár az édesapja így is problémázik, hogy nem 听话, de az apák... (2009.06.27. 15:10) Templom és a gyerekek

HTML

Fulladozás

2009.04.15. 15:46 | Flotador | 1 komment

Sokat morfondíroztam, hogy a cím mi legyen: Gyilkos fulladozás? Halálos fulladás? Kegyetlen fulladozás? De talán e horrorisztikus történetet a legegyszerűbben egy szóval lehet megragadni.   

Ma este nagy erővel kezdett el fújni a szél. El kellett sétálnom valami miatt tíz percnyire a kolesztól, de kilépve az épületből rögtön elkezdtem rohadtul köhögni. Nem értettem, hogy mi lelt. Első feltételezésem az volt, hogy rövidgatya-pólóban a kellemesen hűvös szél törékeny testemet rögtön megfázásra kárhoztatta. De ez furcsa elmélet volt, nemigen vall rám.
 
Második elméletem az volt, hogy valami extraerős koncentrációjú szmog keletkezett, amit a szél a kampusz felé sodort, s ebben kezdtem el fulladozni. De ezt is elvetettem, mert a szmogot épp hogy szétoszlatja a szél.
 
Pár perccel később megtudtam a fulladozásom okát, amint a kampusz megvilágítottabb területeire érkeztem. Először az tűnt fel, hogy a szembejövő emberek mind a szájuk és szemük elé teszik a kezüket. Mérges gáz? Később aztán észrevettem a főbűnöst.
 
Platánok. Kitalálták, hogy virágnak nevezett gyönyörű barna szöszüket most hozzák, amit a szél rögtön le is fújt róluk, az egész kampuszt platánszöszhavazással ajándékozva meg. Ezek a levegőben szálló szöszök a koleszhez közeli sötét utakon nem látszottak, így gyanútlanul szívtam be őket, s mivel aljasan picik, ezért csak az abba nem hagyó köhögés tűnt fel. Egy ilyen kegyetlen platánvirágviharban kellett haladni előre a nagyerejű szélben, befogva a szájat, orrot, miközben mindent elborított a szösz. Nem lehet szavakkal kifejezni a helyzet kegyetlenségét. De felvértezte a szájbefogás képességével is iszonyat köhögve érkeztem vissza szállásom menedéket adó oltalmába.
 
Remélem egy éjszaka alatt véget ér ez a gonosz természeti jelenség. Amúgy a platánok jó fák. Legalábbis amikor van levelük. Télen rondák, mert sötétbarnává színeződött levélzetüket magukon hagyják, s szürke törzsükkel, feketébe játszó lombjukkal kifejezetten nyomasztó látványt nyújtanak. De most jók. A kampusz tele van velük, s nagyon hangulatos, árnyas fasorokat biztosítanak számomra. Lehetne otthon is több belőlük. Ha a Margitszigeten elélnek, akkor máshol is ellennének (borjakat), úgyis egyre melegebb otthon a klíma.  
 

Utólag is elnézést ezért a teljesen értelmetlen bejegyzésért. De azt hiszem nem ez volt az első. És főleg nem az utolsó.

A bejegyzés trackback címe:

https://majdnembuszkevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr401066738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felegar 2009.04.18. 15:59:25

Ma itt is megindult a szöszhullám...