Egy majdnem büszke város krónikája

Egy év eltöltése egy majdnem büszke városban, egy nagy-nagy ország nagy-nagy folyama mellett.

Friss topikok

  • Abhinanda: Gyorsan kimentem a tetőteraszra megnézni, lemaradtam-e valamiről. De nem, India jól hallhatóan és ... (2009.08.06. 18:18) Kína egy újonc szemével
  • felegar: A múltkor, hála a Facebooknak, elgondolkodtam rajta, hogy mi az az 5 város, ahová önszántamból nem... (2009.08.05. 16:20) Ahh, szabadság!
  • ssüni: @felegar: Rob, nem csak te vagy irigy! :-) (2009.08.01. 19:11) Selyem
  • Abhinanda: Nézze, én nem értek se Tibethez, se a gazdasághoz, úgyhogy nem is tudok olyan nagyívű következteté... (2009.07.13. 21:36) Tibbat
  • orangeman: Az én Jótevőm fia egész tisztelettudó. Bár az édesapja így is problémázik, hogy nem 听话, de az apák... (2009.06.27. 15:10) Templom és a gyerekek

HTML

Parazitaparadicsom

2009.04.22. 15:07 | Flotador | 2 komment

Sok furcsaság van ebben az országban, de az egyik leérthetetlenebb számomra az az, hogy nagy-nagy országban a mosógépek hideg vízzel működnek. Mindenhol. Pedig nem hinném, hogy olyan hihetetlen bonyolult lenne valami vízmelegítőbizét alkalmazni. De nem, ilyen itt nincs. Minek következtében a koszos holmik sosem lesznek tiszták. Sőt, ahogy telnek a hónapok, a kosz csak halmozódik a ruháimon. Nem látványosan. De érzi az ember.

Tökre szükséges a meleg víz a mosáshoz. Lehet bármilyen hiper-szuper a mosópor,a magas hőmérsékletet nem tudja helyettesíteni. Például gőzöm sincs hogy, de egyszer rákerült egy lábnyom a lepedőmre még szeptemberben. Azóta is rajta van. Persze a problémán lehet kicsit segíteni, ha az ember beáztatja előtte a legkoszosabb holmikat, de amúgy látványos eredménye nincs sok. Úgyhogy koszos maradok, amíg haza nem érek.
 
A vicces, hogy volt ’hallás utáni szövegértés órán’ (inkább maradok a 听力 szónál) egy szöveg, ami pont arról szólt, hogy az, hogy tisztának tűnnek a ruhák, egyáltalán nem jelenti, hogy tiszták is, mert mindenféle baci és parazita meg egyéb félelmetes láthatatlan lények tovább élnek rajta. És a szöveg felhozta, hogy a legjobb megoldás a magas hőfokon való mosás, de mivel az országban nem meleg vízzel mosnak, ezért az egyedüli módszer a szuper-hiper baktériumölő mosópor. De persze az ilyen szuper-hiper mosóporok tök egészségtelenek, allergiát válthatnak ki stb. Ez után a szöveg után meg mindig elképzelem, ahogy hemzsegnek a kicsi gonosz láthatatlan lények a ruháimon, s egyre szaporodnak, mivel nem találkoznak kellően forró vízzel. Na nem baj, azt a pár hónapot már kibírom, augusztusban majd kapnak a nyakukba egy igazi mosást. Bruhhahahhahha! (Amúgy bacik ide, paraziták oda, a bőröm sokkal jobb állapotban van itt, mint otthon.)
 
Próbáltam nyomozni, hogy milyen kulturális okai vannak ennek a dolognak, de csak annyit találtam, hogy a keleti szigeteken is ugyanez a helyzet. Amiből látszik, hogy egyáltalán nem arról szól a dolog, hogy fejlett ország vagy fejlődő, hisz a keleti szigetekről minden elmondható, csak az nem, hogy fejletlen. Főleg nem kütyü-szinten! Úgyhogy a dolog rejtély marad. Marketingszakosként meg nem tudok elmenni a mellett, hogy itt egy hatalmas piaci rés.
 
Becsüljétek meg emberek a meleg vízzel működő mosógépeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://majdnembuszkevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr621080138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uncle a 2009.04.23. 10:40:06

"Például gőzöm sincs hogy, de egyszer rákerült egy lábnyom a lepedőmre még szeptemberben."

Ezt akár bővebben is kifejthetnéd ;-) kicsit megerőltetve a memóriádat :)

Hozentroger 2009.05.11. 15:28:44

Talán a kajam miatt? Két ismerős is totál leromlott egy év USA után bőrügyileg, ugye ott legendás a koszt...
süti beállítások módosítása