Egy majdnem büszke város krónikája

Egy év eltöltése egy majdnem büszke városban, egy nagy-nagy ország nagy-nagy folyama mellett.

Friss topikok

  • Abhinanda: Gyorsan kimentem a tetőteraszra megnézni, lemaradtam-e valamiről. De nem, India jól hallhatóan és ... (2009.08.06. 18:18) Kína egy újonc szemével
  • felegar: A múltkor, hála a Facebooknak, elgondolkodtam rajta, hogy mi az az 5 város, ahová önszántamból nem... (2009.08.05. 16:20) Ahh, szabadság!
  • ssüni: @felegar: Rob, nem csak te vagy irigy! :-) (2009.08.01. 19:11) Selyem
  • Abhinanda: Nézze, én nem értek se Tibethez, se a gazdasághoz, úgyhogy nem is tudok olyan nagyívű következteté... (2009.07.13. 21:36) Tibbat
  • orangeman: Az én Jótevőm fia egész tisztelettudó. Bár az édesapja így is problémázik, hogy nem 听话, de az apák... (2009.06.27. 15:10) Templom és a gyerekek

HTML

Szösszenetek a nagy-nagy népről

2008.09.27. 19:13 | Flotador | 2 komment

Igazából csak két szösszenet lesz most, teljesen lényegtelen dolgok, de mostanság állandóan csak arról írok, hogy mik történtek velem. Ami nekem még annyira nem unalmas, de másoknak lehet, hogy az. Majdnem büszke várost nálam érdekesebb emberek is lakják, mégpedig a nagy-nagy nép! Ezért most két igen fontos dolgot tudhat meg a kedves olvasó a nagy-nagy népről.

Az egyik, hogy az egyszerűbb emberek guggolva pihennek. Már első napomon nagy-nagy országban feltűnt,  hogy egy csomóan guggolnak az utcákon pihengetés gyanánt. Pedig szerintem a guggolás az egyik legfárasztóbb emberi pozitúra! Ellenben a nagy-nagy nép tagjait csodálatos guggolóizmokkal (gyógytornász ismerőseim segítsenek ki) áldotta meg Isten, ha már a tejet nem tudják megemészteni. Valamit valamiért. Amúgy elméletem szerint guggolóizmaik ereje és a helyi toalettek között szoros kapcsolat van. Itt minden belevaló vécé egy lyuk, minek köszönhetően bizonyos feladatokat csak guggolva tud az ember elvégezni. (Azért a külföldiek koleszét angol vécékkel szerelték fel.) És ha elméletem igaznak bizonyul, akkor feltételezhetjük, hogy minden fejlődő országban guggolva pihennek az emberek! Amúgy igen higiénikus megoldás a guggolás mint pihenőpozíció az utcán; ha az ember leülne az útpadkára, és azon ücsörögne, ki tudja hány köpetbe, ételhulladékbe és egyéb titokzatos váladékba ülne bele. A képen látható, hogy már a kis nagy-nagy emberkék is tudják, hogy hogyan kell higiénikusan játszani a járda közepén.

A másik érdekesség, hogy a nagy-nagy nép tagjai rendkívül fiatalosak. Nem életmódot, hanem a külsejüket nézve. Mindenkinek olyan gyerek-arca van. Például a legjobb kínai haverom amikor megkérdezte tőlem, hogy hány éves vagyok, félve mertem csak válaszolni, mert azt hittem, hogy vagy öt évvel idősebb vagyok nála. Erre ő idősebb nálam két évvel. És ez minden helyi fiatalra vonatkozik. Nem tudom, hogy mikor válik az arcuk felnőtté, mert köztes átmenetet nem nagyon látni. Talán a harmincadik életévük után. És a megválaszolandó kérdés már csak az, hogy egy tényleg nagyon idősnek látszó nagy-nagy bácsi vagy néni vajon hány éves lehet? 150? 200?

Furcsa ez nagy-nagy nép.

A bejegyzés trackback címe:

https://majdnembuszkevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr72684779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Abhinanda 2008.09.28. 12:06:20

Megerősíthetem az elméletét, a majdnem-olyan-nagy nép fiai és leányai is guggolva pihennek. Ha ezt tele talppal teszi az ember (ahogy a képén a kis-nagy emberkék), akkor nem is olyan kényelmetlen. Bár kétségtelen, hogy zsenge korban kell elkezdeni.

Mji 2008.10.06. 11:12:54

A majdnem-olyan-nagy nép fiai és leányai is hasonló érdeklődéssel kezelik az ufókat.

Egyébként alaposan lemaradtam az élménybeszámolóról, de majd pótolom.
süti beállítások módosítása