Egy majdnem büszke város krónikája

Egy év eltöltése egy majdnem büszke városban, egy nagy-nagy ország nagy-nagy folyama mellett.

Friss topikok

  • Abhinanda: Gyorsan kimentem a tetőteraszra megnézni, lemaradtam-e valamiről. De nem, India jól hallhatóan és ... (2009.08.06. 18:18) Kína egy újonc szemével
  • felegar: A múltkor, hála a Facebooknak, elgondolkodtam rajta, hogy mi az az 5 város, ahová önszántamból nem... (2009.08.05. 16:20) Ahh, szabadság!
  • ssüni: @felegar: Rob, nem csak te vagy irigy! :-) (2009.08.01. 19:11) Selyem
  • Abhinanda: Nézze, én nem értek se Tibethez, se a gazdasághoz, úgyhogy nem is tudok olyan nagyívű következteté... (2009.07.13. 21:36) Tibbat
  • orangeman: Az én Jótevőm fia egész tisztelettudó. Bár az édesapja így is problémázik, hogy nem 听话, de az apák... (2009.06.27. 15:10) Templom és a gyerekek

HTML

Áldott diktatúra

2009.05.24. 20:59 | Flotador | Szólj hozzá!

Ma reggel istentiszteleten a hatalmas fiji lelkész bejelentette, hogy szóltak neki odaföntről, hogy a mai alkalom az utolsó, kis alagsori templomunkat be kell zárni. Ugyanez érvényes a kis alagsori templomunk mellett található muszlim imaszobára is.

Az okokról persze nem tudunk semmit, elég annyi, hogy nagy-nagy ország. Azért természetesen nem az fog történni, hogy csettintenek, s kis közösségünk nyomban megsemmisül, továbbra is folytatni fogjuk illegális tevékenységünket vasárnaponként. A gyülekezetnek már van jó pár nagy-nagy tagja is, ők is teljesen ledöbbentek a dolgon, nem értették, hogy lehet ez. Szerintük lehet, hogy csak annyi, hogy be kell jegyezni hivatalosan is a rendőrségen a gyülekezetet. Egyikük mondta, hogy az ilyen alsóbb szintű kormányhivatalok szeretnek mindenféle hülyeségen pattogni. Unatkoznak. Nyalnak fölfelé. Nem tudom. Holnap mindenesetre elvándorlunk keresztények és muszlimok a dékánhoz.

Kérlek imádkozzatok ezért a gyülekezetért. Egy kis, miniatűr gyülekezet úgy 50 fővel, sokan más egyetemekről járnak át hozzánk, s nincs vasárnap, amikor ne köszöntenénk új tagokat. Egyre több a nagy-nagy is, ma például egy itteni diáklány tért meg (ilyen nyilvánosan, nagy ima, áldás stb). Van már bébi is, kis óceániai párhetes torz lényleány. Az ige élő, s az, hogy folyamatosan bővülünk, már kinőttük a mostani termünket is, Isten áldását bizonyítja. Nem véletlen, hogy épp most koppintottak ránk. Kérlek, hordozzátok imáitokban ezt a szerintem látványosan megáldott gyülekezetet, hogy megoldódjon ez a probléma, ne kelljen bezárni, s föld alatt működni tovább, s hogy egyszer majd teljesüljön a fiji óriás nagy álma, egy saját templomot építsen itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://majdnembuszkevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr401141329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása