Egy majdnem büszke város krónikája

Egy év eltöltése egy majdnem büszke városban, egy nagy-nagy ország nagy-nagy folyama mellett.

Friss topikok

  • Abhinanda: Gyorsan kimentem a tetőteraszra megnézni, lemaradtam-e valamiről. De nem, India jól hallhatóan és ... (2009.08.06. 18:18) Kína egy újonc szemével
  • felegar: A múltkor, hála a Facebooknak, elgondolkodtam rajta, hogy mi az az 5 város, ahová önszántamból nem... (2009.08.05. 16:20) Ahh, szabadság!
  • ssüni: @felegar: Rob, nem csak te vagy irigy! :-) (2009.08.01. 19:11) Selyem
  • Abhinanda: Nézze, én nem értek se Tibethez, se a gazdasághoz, úgyhogy nem is tudok olyan nagyívű következteté... (2009.07.13. 21:36) Tibbat
  • orangeman: Az én Jótevőm fia egész tisztelettudó. Bár az édesapja így is problémázik, hogy nem 听话, de az apák... (2009.06.27. 15:10) Templom és a gyerekek

HTML

A szeptemberi klíma

2008.09.10. 16:44 | Flotador | 3 komment

Írtam egy jó hosszú bejegyzést a helyi gyerekekről és a nagy-nagy országbeli gyereknevelésről, mert egy csomó gondolatom született erről az elmúlt másfél hétben. De valahogy elszállt a kész szöveg, amikor fel akartam tenni az oldalra. Most nincs erőm újra megírni, majd pár nap múlva újra nekidurálom magam. Ezért mára valami könnyebb témával frissítem a majdnem büszke város krónikáját. 

Majdnem büszke város a nagy-nagy Dél északi részén helyezkedik el, ami szubtrópusi klímát adott a helyi betondzsungelnak. De aki a távoli Magyarországról azt gondolja, hogy "ó, milyen kellemes és egzotikus hely is lehet a majdnem büszke város", az nagyot téved. Majdnem büszke város igencsak elviselhetetlen klímával rendelkezik. Ugyanis a tavasztól szeptemberig tartó időszakban úgy is nevezik, mint nagy-nagy ország egyik kemencéjét. Azt hiszem négy ilyen hely rendelkezik ezzel a címmel. Én már a kellemesen hűs szeptemberben érkeztem meg, amikor már lehűlt 30 fokra az idő. Mivel nem süt a nap, mert a párától és a szmogtól mindig vastag felhőréteg van a város fölött, ezért nem érzi az ember annyira melegnek az időt, mint mondjuk a budapesti beton között, de 5 perc séta után mégis iszonyat leizzad mindenki. Ez ilyen aljas meleg. Ülök a szobámban éjfélkor, és vadul izzadok. Ha valami baleset folytán mégiscsak közvetlen napsugár éri az ember, akkor meg jön a pokol. Légkondi van még a legócskább buszon is, meg a persze a koleszban is, de az ember tartogatja télre az áramot.

Mert szubtrópus ide, szubtrópus oda, majdnem büsze városban télen könnyen le tud menni 5 fok alá a hőmérséklet, és havazni is szokott ám. Ami még nem is lenne baj, csak hogy nagy-nagy országban egy bölcs ember húzott vala egy hosszú vonalat, mely alatt már nincs az otthonokban fűtés. És majdnem büszke város ezen vonal alá került. Ez meg igencsak rossz egy olyan helyen, ahol akár 0 fok alá is mehet a hőmérséklet télen. De erről majd még a maga idejében írok.  

Most még viszont pokolian meleg van, habár a Nap mindig a felhők mögé bújik, a platánok levelei nem sárgulnak, a pálmafák is büszkén állnak, jelenleg még trópusi minden. A tél elől meg majd lemenekülök Dél fojtogató dzsungeleibe.  

A bejegyzés trackback címe:

https://majdnembuszkevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr98657435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uncle a 2008.09.11. 10:54:12

tetszett a lyukas ruhás gyerekekről a kép. ez tényleg komoly?

Flotador 2008.09.11. 16:14:54

Ez tényleg így van, gyárilag ki vannak vágva. Pelust tudtommal nem használnak.

uncle a 2008.09.12. 13:37:04

kiváló ajándékötlet karácsonyra kisgyermekes ismerőseimnek. remélem importálsz majd pár ilyen cuccot. ;-)
süti beállítások módosítása