Egy majdnem büszke város krónikája

Egy év eltöltése egy majdnem büszke városban, egy nagy-nagy ország nagy-nagy folyama mellett.

Friss topikok

  • Abhinanda: Gyorsan kimentem a tetőteraszra megnézni, lemaradtam-e valamiről. De nem, India jól hallhatóan és ... (2009.08.06. 18:18) Kína egy újonc szemével
  • felegar: A múltkor, hála a Facebooknak, elgondolkodtam rajta, hogy mi az az 5 város, ahová önszántamból nem... (2009.08.05. 16:20) Ahh, szabadság!
  • ssüni: @felegar: Rob, nem csak te vagy irigy! :-) (2009.08.01. 19:11) Selyem
  • Abhinanda: Nézze, én nem értek se Tibethez, se a gazdasághoz, úgyhogy nem is tudok olyan nagyívű következteté... (2009.07.13. 21:36) Tibbat
  • orangeman: Az én Jótevőm fia egész tisztelettudó. Bár az édesapja így is problémázik, hogy nem 听话, de az apák... (2009.06.27. 15:10) Templom és a gyerekek

HTML

A campus

2008.09.16. 05:39 | Flotador | 4 komment

Lelkem mélyén mindig olyan egyetemre szerettem volna járni, amelyik hatalmas parkok között elterülő ódon épületekből áll, sok-sok hatalmas öreg fával, nagy rétekkel, kis erdőkkel, állatokkal stb. Mint az amerikai filmekben. De nekem csak a jó kis Közgáz és az ELTE jutott. Az előbbiből kilépve az ember vagy a Dunába pottyan bele, vagy a metróépítkezés miatt kell újabb labirintusszerű közlekedési útvonalakat keresnie. Az ELTÉ-nek van egy ápolatlan vad kertecskéje, de ez inkább nyomasztó ott a város közepén, két barátságos út által körbeölelve. 

Legnagyobb örömömre nagy-nagy ország egyetemei az angolszász mintát követik, nagy-nagy parkokban elpottyantott kevésbé ódon, kevésbé szép épületekkel. Kevésbé ódonak, kevésbé szépek, de a parkok azért megvannak. Sőt, éppenséggel a majdnem büszke egyetem inkább erdők között terül el. Ami különösen jó úgy nézve, hogy kilépve a campusból elnyeli az embert a beton és a tömeg. A campus a béke kis szigete lelkünk viharos tengerén!

Persze mivel nagy-nagy országról van szó, ezért nem szabad arra gondolni, hogy gondosan ápolt növényzet, kis mókuskák és csillogó-villogó épületek várják a tudásra vágyó ifjú elvtársakat. Nem. Vannak kis ápoltabb parkok aranyos utacskákkal, de a campus legnagyobb része erdők és rétek között elpottyantott jobb állapotú oktatóépületből, és elég lerobbant állapotban levő nagy-nagy kollégiumból áll.

Igazából az ingerszegényebb környezetben is boldog diáknak ki se kell lépnie a területről, mert mindent megtalál. Van itt csomó menza, bolt, zöldséges, bank, elektronikus kütyü üzlet, fodrászat, optika, boszorkánykonyhák, éttermek, papírbolt stbstb. A távolságok viszont elég nagyok. Ami jó, mert a szennyes levegő miatt nemigen merek odakint futkározni, így marad sportnak a séta, a lépcsőzés a koleszban és a ping-pong. 

Képeket találtok itt, de sajnos nem adják vissza az igazi feelingjét a helynek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://majdnembuszkevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr25665502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozentroger 2008.09.16. 14:54:12

Salut, és boldog születésnapot! Jó a blog! Skypeom egy darabig nincs de hamarosan lesz.

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2008.09.16. 16:44:41

Kedves Majdnem Büszke Város Krónikása!

Sok boldog születésnapot kívánok innen a nagy-nagy ország kicsike (?) városkájából.

Leja 2008.09.16. 20:34:32

Boldog szülinapot bátyó!!!!

RóbertKatalin · http://robertkatalin.blog.hu/ 2008.09.18. 17:07:17

Szóval a képeken az a sok, kisebb város utcáinak is beillő utca mind a campuson van? Nme semmi!
Utólag is boldog szülinapot. :-)
süti beállítások módosítása