Egy majdnem büszke város krónikája

Egy év eltöltése egy majdnem büszke városban, egy nagy-nagy ország nagy-nagy folyama mellett.

Friss topikok

  • Abhinanda: Gyorsan kimentem a tetőteraszra megnézni, lemaradtam-e valamiről. De nem, India jól hallhatóan és ... (2009.08.06. 18:18) Kína egy újonc szemével
  • felegar: A múltkor, hála a Facebooknak, elgondolkodtam rajta, hogy mi az az 5 város, ahová önszántamból nem... (2009.08.05. 16:20) Ahh, szabadság!
  • ssüni: @felegar: Rob, nem csak te vagy irigy! :-) (2009.08.01. 19:11) Selyem
  • Abhinanda: Nézze, én nem értek se Tibethez, se a gazdasághoz, úgyhogy nem is tudok olyan nagyívű következteté... (2009.07.13. 21:36) Tibbat
  • orangeman: Az én Jótevőm fia egész tisztelettudó. Bár az édesapja így is problémázik, hogy nem 听话, de az apák... (2009.06.27. 15:10) Templom és a gyerekek

HTML

Gonosz február

2009.03.01. 16:31 | Flotador | Szólj hozzá!

Milyen izgalmas cím! Pedig csak a szokásos havi klímajelentés következik. Gondolom mindenki rendkívül elkeseredett, hogy januári időjárás-jelentést nem közölt a krónika. Természetesen ennek az volt az oka, hogy január legnagyobb részében a krónikás nem volt a majdnem büszke városban.

Budapesten februárban már lehet érezni a tavasz eljövetelét. Elkezd sütni a nap, az ég már nem szürke, s néha még melegebb szellők is érkeznek valahonnan Délről. Oké, tudom, most éppen kapott egy adag havat Magyarország, de akkor is, a február jó hónap.  De nem itt. Ez volt eddig a lehető leggonoszabb időjárású időszak eddigi itt tartózkodásom történetében. Pedig amikor visszatértem a városba, örömmel konstatáltam, hogy napközben tíz fok fölé is megy a hőmérséklet. Azt hittem, kezd javulni az élet. De a tél máshogy gondolkodott, s gonosz játékot kezdett el játszani. A hónap elején úgy döntött, hogy tavaszt játszik, s pár napra felment 25 fokra a hőmérséklet. Szandál, rövidujjú, boldogság.
 
Persze mindenki tudta, hogy azért majdnem büszke város nem hagyja csak úgy magát, nem véletlenül ez a legrosszabb klímájú hely nagy-nagy országban. A nagy-nagy diákok le se vették a kabátot a 25 fokban. Viccesen néztek ki, én közben szétizzadtam magam (magas páratartalom). A következő napokban lement 5 fokra a hőmérséklet, s elkezdett esni. Azóta esik. És persze hidegebb lett, megállt a hőmérő 1-2 foknál. Decemberben és januárban melegebb volt. Hideg van, szokásos jégverem, áldja meg az Úr a meleg levegőt fújó légkondi feltalálóját, az segít elviselni. Ellenben eső ellen nincs megoldás. Folyamatosan esik hetek óta (beiktatva egy-kétszer félnapnyi szünetet), s mivel közben jó hideg van, ezért sokkal utálatosabb is. S bár az előrejelzés minden nap azzal bíztat minket, hogy az esőből hó lesz, de mégse válik azzá. Olyan ez, mint otthon a november, csak hidegebb és több az eső.
 
Úgyhogy a tavaszból még az ég világon semmi sem látszik. Az előrejelzés is csak annyit ígér, hogy egy hét múlva már olyan meleg lesz, mint január elején. Közben meg az az idegesítő, hogy Északon már kezd javulni az idő, 1000 km-rel feljebb melegebb van, mint itt. Milyen dolog ez?! És ott még fűtés is van. Fene a jó dolgukat. A február egy gonosz-gonosz-gonosz hónap volt, pár nap izzadtsággal és aztán folyamatos megázással-fázással. De majdnem büszke város most már lassan összeszedhetné magát, s bebizonyíthatná, hogy a meleg évszakban ez az ország legforróbb városa. Kezdjen el készülődni!

A bejegyzés trackback címe:

https://majdnembuszkevaros.blog.hu/api/trackback/id/tr57973583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása